Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) Приватне акцiонерне товариство Промвибух працює на ринку послуг промислового характеру - виконуючи буровi, буровибуховi та вибуховi роботи на кар`єрах по видобутку корисних копалин з 1959 року. 06.05.2004р. була створена Криворiзької фiля ПрАТ "Промвибух". Iнших важливих подiй (подiлу, перетворення, злиття, приєднання, видiлу) за час iснування акцiонерного Товариства не було.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Мiсцезнаходження Товариства: м.Запорiжжя, вул. Миколи Краснова, буд.14. Органцiзацiйна структура товариства - керiвничо -управлiнчеська. Нинi дiюча структура вiдповiдає потребам Товариства. Змiн в органiзацiйнiй структурi порiвняно з попереднiм звiтним перiодом не було.Товариство має фiлiю, а саме Криворiзьку фiлiю ПрАТ "Промвибух", Код ЄДРПОУ 33175352, мiсцезнаходження: Днiпропетровська обл.,м. Кривий Рiг, вул. Ферганська, 29. Роль фiлiї - виготовлення вибухових речовин власного виготовлення. У перспективах розвитку- збiльшення обсягiв виробництва. ПрАТ "Промвибух" не має дочiрнiх пiдприємств, представництв або iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Будь-яких пропозицiй щодо реорганiзацiї Товариства з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходило.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк в цiлому ведеться товариством у вiдповiдностi до Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi", положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України, наказу пiдприємства вiд 04.01.2011 р. № 17 "Про облiкову полiтику пiдприємства". У звiтному перiодi облiкова полiтика та облiковi оцiнки не змiнювалися.Облiк нематерiальних активiв (визнання, класифiкацiя, оцiнка, амортизацiя, тощо) проводиться вiдповiдно до П(С)БО 8 "Нематерiальнi активи" та облiковiй полiтицi товариства. Нарахування амортизацiї для всiх груп нематерiальних активiв здiйснюється за прямолiнiйним методом.Облiк запасiв товариства (визнання, класифiкацiя, оцiнка, тощо) проводиться вiдповiдно до П(С)БО 9 "Запаси".Запаси визнаються активами, якщо вони вiдповiдають критерiям визнання: iснує ймовiрнiсть того, що товариство отримає в майбутньому економiчнi вигоди, пов`язанi з їх використанням;їх вартiсть може бути достовiрно оцiнена.На протязi звiтного перiоду метод оцiнки запасiв при їх вiдпуску у виробництво, продаж та iншому вибуттi залишався незмiнним. Метод оцiнки вартостi запасiв - середьньозважений. Облiк дебiторської заборгованостi (визнання, класифiкацiя, оцiнка, тощо) проводиться вiдповiдно до П(С)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".Облiк поточних зобовязань (визнання, класифiкацiя, оцiнка, тощо) проводиться вiдповiдно до П(С)БО 11 "Зобов`язання".Облiку та оцiнка вартостi фiнансових iнвестицiй в звiтному роцi не проводився.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
(ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА) № 03I04-12
ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI ПРИВАТНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ПРОМВИБУХ
Адресат:
Власники цiнних паперiв, керiвництво
приватного акцiонерного товариства Промвибух
Нацiональна комiсiя з цiнних паперiв та фондового ринку
Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:
Повна назва
Приватне пiдприємство Аудиторська фiрма Премєр Аудит
Номер та дата видачi Свiдоцтва про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв, якi одноособово надають аудиторськi послуги, виданого Аудиторською палатою України
№ 3935 вiд 19.01.07 р.
Мiсцезнаходження юридичної особи
69037, Україна, м. Запорiжжя,
вул. Рекордна, буд. 16, оф. 70
Телефон (факс) юридичної особи
(0612) 24-20-79, 32-47-44

Основнi вiдомостi про емiтента

Повна назва
Приватне акцiонерне товариство Промвибух
Код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України
32613399
Мiсцезнаходження
69084, Запорiзька обл., м. Запорiжжя, Шевченкiвський р-н, вул. Миколи Краснова, будинок 14
Дата державної реєстрацiї
11.09.2003 р.

Ми провели аудиторську перевiрку фiнансових звiтiв приватного акцiонерного товариства Промвибух, що включають: Баланс станом на 31.12.2011 року, Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк, Звiт про рух грошових коштiв за 2011 рiк, Звiт про власний капiтал за 2011 рiк, Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi за 2011 р., опис важливих аспектiв облiкової полiтики та iншi пояснювальнi примiтки.
Аудит було здiйснено вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту, Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 19.12.06 р. № 1528 (iз змiнами внесеними згiдно з рiшенням ДКЦПФР вiд 26.06.2010 р. № 981), Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)", затвердженими Рiшенням ДКЦПФР вiд 29.09.2011р. № 1360.
Аудит здiйснено вiдповiдно до договору № 10I03-12 вiд 15.03.2012 р.
Проведення аудиту розпочато 20.03.2012 р. закiнчено 25.04.2012 р.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання та достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi вiдповiдно до Закону України Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi i нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає необхiдним для забезпечення складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки.

Вiдповiдальнiсть аудитора
Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування та виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.

Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки.

Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання фiнансової звiтностi товариством, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю субєкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiрогiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.

Ми вважаємо, що отримали достатнi i належнi аудиторськi докази для висловлення умовно позитивної думки.

Пiдстава для висловлення умовно позитивної думки
Дебiторська заборгованiсть за товари (роботи, послуги) станом на 31.12.2011 року не погашена в розмiрi 13709 тис. грн. i у фiнансових звiтах не передбачено резерву для покриття можливого збитку, що не вiдповiдає вимогам П(С)БО 10 Дебiторська заборгованiсть. При цьому обгрунтоване рiшення про недоцiльнiсть нарахування резерву сумнiвних боргiв товариство не приймало.
У звiтному роцi товариством не проведено розрахунок забезпечень для вiдшкодування наступних витрат з виплат вiдпусток працiвникам, обовязковiсть створення яких передбачена П(С)БО 11 Зобовязання. У випадку нарахування забезпечень, сума збитку звiтного року буде збiльшена.
Товариством не створений резервний капiтал, що не вiдповiдає вимогам Закону України Про акцiонернi товариства. Це не впливає на загальну величину власного капiталу, а впливає на змiну його структури.
Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю наявних запасiв станом на 01.12.2011 року, оскiльки ця дата передувала нашому призначенню аудитором товариства. Через характер облiкових записiв ми не мали змоги пiдтвердити кiлькiсть запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.

Умовно позитивна думка
На нашу думку, за винятком впливу питань, про якi йдеться в параграфi Пiдстава для висловлення умовно позитивної думки фiнансова звiтнiсть вiдображає справедливо i достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан приватного акцiонерного товариства Промвибух станом на 31.12.2011 р. та його фiнансовi результати у вiдповiдностi до Закону України Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi та положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України.

Звiт щодо вимог iнших законодавчих i нормативних актiв

Розкриття iнформацiї вiдповiдно вимог Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Державної комiсiї з цiнних паперiв i фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 19.12.06 р. № 1528 (iз змiнами внесеними згiдно з рiшенням ДКЦПФР вiд 26.06.2010 р. № 981)

Стан бухгалтерського облiку
На пiдставi проведених тестiв можна зазначити, що бухгалтерський облiк в цiлому ведеться товариством у вiдповiдностi до Закону України Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi, положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України, наказу пiдприємства вiд 04.01.2011 р. № 17 Про облiкову полiтику пiдприємства. У звiтному перiодi облiкова полiтика та облiковi оцiнки не змiнювалися.

Розкриття iнформацiї про активи
Активи пiдприємства роздiленi на необоротнi та оборотнi. В балансi пiдприємства вiдображенi активи, оцiнка яких може бути достовiрно визначена та очiкується одержання в майбутньому економiчних вигод, повязаних з їх використанням.

Облiк нематерiальних активiв (визнання, класифiкацiя, оцiнка, амортизацiя, тощо) вiдповiдає у всiх суттєвих аспектах П(С)БО 8 Нематерiальнi активи та облiковiй полiтицi товариства. Нарахування амортизацiї для всiх груп нематерiальних активiв здiйснюється за прямолiнiйним методом, що вiдповiдає вимогам П(С)БО 8 та облiковiй полiтицi товариства.
Станом на 31.12.2011 р. нематерiальнi активи товариства складають:
первiсна вартiсть - 1799 тис. грн.;
накопичена амортизацiя 1224 тис. грн.;
залишкова вартiсть - 575 тис. грн.
Данi аналiтичного облiку нематерiальних активiв вiдповiдають даним синтетичного облiку та даним первинних документiв, на основi яких було зроблено записи у регiстрах бухгалтерського облiку.

У складi незавершених капiтальних iнвестицiй вiдображенi незавершенi капiтальнi iнвестицiї в необоротнi матерiальнi активи капiтальнi iнвестицiї у будiвництво, виготовлення, реконструкцiю, модернiзацiю, придбання обєктiв необоротних матерiальних активiв, введення яких в експлуатацiю на дату балансу не вiдбулося.
Загальна вартiсть незавершених капiтальних iнвестицiй товариства станом на 31.12.2011 р. складає 19 тис. грн.

Облiк основних засобiв (визнання, класифiкацiя, оцiнка, амортизацiя, тощо) вiдповiдає у всiх суттєвих аспектах П(С)БО 7 Основнi засоби та облiковiй полiтицi товариства.
Станом на 31.12.2011 р. основнi засоби товариства складають:
первiсна вартiсть - 11649 тис. грн.;
знос - 8948 тис. грн.;
залишкова вартiсть - 2701 тис. грн.
Станом на 31.12.2011 р. пiдприємство має основнi засоби, одержанi за фiнансовою орендою, первiсна вартiсть 7204 тис. грн., залишкова вартiсть 353 тис. грн.
Дооцiнка (уцiнка) основних засобiв в 2011 р. не проводилась
Нарахування амортизацiї для всiх груп основних засобiв здiйснюється за прямолiнiйним методом, що вiдповiдає вимогам П(С)БО 7 та облiковiй полiтицi товариства. Згiдно облiкової полiтики товариства амортизацiя малоцiнних необоротних матерiальних активiв виробничого призначення нараховується у розмiрi 100 % вартостi у першому мiсяцi їх використання. .
Данi аналiтичного облiку основних засобiв вiдповiдають даним синтетичного облiку та даним первинних документiв, на основi яких було зроблено записи у регiстрах бухгалтерського облiку

Довгостроковi фiнансовi iнвестицiї станом на 31.12.2011 р. вiдсутнi.

Нарахування вiдстрочених податкових активiв та вiдстрочених податкових зобовязань в 2011 р. товариством не здiйснювалося.

Облiк запасiв товариства (визнання, класифiкацiя, оцiнка, тощо) вiдповiдає, в усiх суттєвих аспектах П(С)БО 9 Запаси та облiковiй полiтицi товариства.
Запаси визнаються активами, якщо вони вiдповiдають критерiям визнання:
iснує ймовiрнiсть того, що товариство отримає в майбутньому економiчнi вигоди, повязанi з їх використанням;
їх вартiсть може бути достовiрно оцiнена.
На протязi звiтного перiоду метод оцiнки запасiв при їх вiдпуску у виробництво, продаж та iншому вибуттi залишався незмiнним.
Станом на 31.12.2011 р. виробничi запаси складають 8137 тис. грн.
До складу запасiв входять:
- сировина i матерiали - 6243 тис. грн.;
- паливо - 90 тис. грн.;
- тара i тарнi матерiали - 28 тис. грн.;
- будiвельнi матерiали - 19 тис. грн.; - запаснi частини - 73 тис. грн.;
- малоцiннi та швидкозношуванi предмети - 53 тис. грн.;
- незавершене виробництво - 270 тис. грн.;
- готова продукцiя - 1333 тис. грн.;
- товари - 28 тис. грн.

У статтi Векселi одержанi вiдображена вартiсть, отриманого товариством у забезпечення заборгованостi за проданi товари (роботи, послуги) векселя в розмiрi 300 тис. грн.
Облiк дебiторської заборгованостi (визнання, класифiкацiя, оцiнка, тощо) вiдповiдає, за винятком питання про не нарахування резерву сумнiвних боргiв, в усiх суттєвих аспектах П(С)БО 10 Дебiторська заборгованiсть. Дебiторська заборгованiсть за товари (роботи, послуги) вiдображена у балансi за первiсною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв у 2011 р. не створювався. Обгрунтоване рiшення про недоцiльнiсть нарахування резерву сумнiвних боргiв у звiтному перiодi товариство не приймало.
Станом на 31.12.2011 р. дебiторська заборгованiсть за товари (роботи, послуги) складає:
чиста реалiзацiйна вартiсть 13709 тис. грн.;
первiсна вартiсть - 13709 тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками з бюджетом станом на 31.12.2011 р. становить 475 тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками за виданими авансами станом на 31.12.2011 р. становить 1181 тис. грн.
Дебiторська заборгованiсть iз внутрiшнiх розрахункiв станом на 31.12.2011 р. становить 1044 тис. грн.
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть станом на 31.12.2011 р. становить 72 тис. грн.
Довгострокова дебiторська заборгованiсть за станом на 31.12.2011 р. вiдсутня.

Грошовi кошти та їх еквiваленти складаються з коштiв на банкiвських рахунках в нацiональнiй валютi та станом на 31.12.2011 р. складають - 1366 тис. грн. Сума грошових коштiв вiдображених у балансi на початок 2011 р. та на 31.12.2011 р. пiдтверджена банкiвськими та касовими документами.

Iншi оборотнi активи товариства станом на 31.12.2011 р. становлять 583 тис. грн.

Витрати майбутнiх перiодiв станом на 31.12.2011р. становлять 90 тис. грн. До складу витрат майбутнiх перiодiв вiднесено витрати, якi передбачають собою витрати на сплату роялтi та витрати на передплату перiодичних видань.

Розкриття iнформацiї про зобовязання
Забезпечень наступних витрат i платежiв, цiльового фiнансування пiдприємство не має. Облiковою полiтикою товариства не передбачено нарахування забезпечення виплат для вiдшкодування наступних (майбутнiх) операцiйних витрат на виплату вiдпусток працiвникам, що не вiдповiдає вимогам П(С)БО 11 Зобовязання та П(С)БО 26 Виплати працiвникам.

В статтi Довгостроковi зобовязання вiдображена сума довгострокової заборгованостi банку за наданий в 2010 роцi кредит в нацiональнiй валютi, станом на 31.12.2011 р. довгостроковi зобовязання становлять 86 тис. грн.

У статтi Векселi виданi вiдображена непогашена заборгованiсть товариства за виданим, в забезпечення поставки, векселем в розмiрi 335 тис. грн.

Облiк поточних зобовязань (визнання, класифiкацiя, оцiнка, тощо) та вiдображення в балансi вiдповiдають вимогам П(С)БО 11 Зобовязання.
Поточнi зобовязання станом на 31.12.2011 р. становлять 21080 тис. грн., в тому числi:
- кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги - 16447 тис. грн.;
- поточнi зобовязання за розрахунками з одержаних авансiв - 392 тис. грн.;
- поточнi зобовязання за розрахунками з бюджетом - 1080 тис. грн.;
- поточнi зобовязання за розрахунками зi страхування - 174 тис. грн.;
- поточнi зобовязання за розрахунками з оплати працi - 348 тис. грн.;
- поточнi зобовязання iз внутрiшнiх розрахункiв - 1044 тис. грн.;
- iншi поточнi зобовязання - 1595 тис. грн.
Розкрита у фiнансовiй звiтностi iнформацiя про зобовязання товариства достовiрна та реальна.

Розкриття iнформацiї про власний капiтал
Власний капiтал товариства складається iз статутного капiталу, додаткового капiталу, нерозподiленого прибутку.
Статутний капiтал товариства складає 700 тис. грн. та подiлений на 2800000 простих iменних акцiй, номiнальною вартiстю 0,25 грн. кожна. Статутний капiтал товариства станом на 31.12.2011 р. сплачено повнiстю.
Рiшення про переведення випуску акцiй документарної форми iснування в бездокументарну було прийнято черговими загальними зборами акцiонерiв ЗАТ Промвибух 29.04.2010 р., протокол № 1. Свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй на суму 700000 грн. за № 95I08I1I10 вiд 03.06.2010 р. видане Запорiзьким територiальним управлiнням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку.
Iнший додатковий капiтал станом на 31.12.2011 р. становить - 484 тис. грн. В складi iншого додаткового капiталу вiдображена вартiсть взятого в оренду цiлiсного майнового комплексу.
За станом на 31.12.2011 р. резервний капiтал не створений, що не вiдповiдає вимогам Закону України Про акцiонернi товариства. Це не впливає на загальну величину власного капiталу, але впливає на змiну його структури.
Нерозподiлений прибуток станом на 31.12.2011 р. становить 7567 тис. грн.
Облiк власного капiталу, за винятком питання про не створення резервного капiталу, у 2011 роцi ведеться, у всiх суттєвих аспектах, вiдповiдно до положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України.

Розкриття iнформацiї про чистi активи
З метою реалiзацiї положень статтi 155 Статутний капiтал акцiонерного товариства Цивiльного кодексу України аудитором було здiйснено розрахунок вартостi чистих активiв товариства
Вартiсть чистих активiв товариства
станом на 01.01.2011 р. складає 9038 тис. грн.
станом на 31.12.2011 р. складає 8751 тис. грн.,
Вартiсть чистих активiв товариства на початок та кiнець 2011 р. значно бiльше вiд розмiру статутного капiталу товариства, що вiдповiдає вимогам статтi 155 Цивiльного кодексу України.

Розкриття iнформацiї щодо обсягу чистого збитку
Фiнансовим результатом пiдприємства вiд звичайної дiяльностi до оподаткування за 2011 р. є прибуток в сумi 1396 тис. грн. Податок на прибуток за 2011 р. склав 1683 тис. грн. Чистий збиток товариства, вiдображений у Звiтi про фiнансовi результати, складає за 2011 р. 287 тис. грн. та визначений, за винятком питань не нарахування резерву сумнiвних боргiв, забезпечень майбутнiх виплат персоналу, згiдно з вимогами положень (стандартiв) бухгалтерського облiку.

Розкриття iнформацiї про подiї, якi вiдбулися протягом звiтного року та можуть вплинути на фiнансово господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених частиною першою статтi 41 Закону України Про цiннi папери та фондовий ринок
На наш запит вiдносно особливої iнформацiї управлiнський персонал товариства повiдомив, що у 2011 роцi вiдбулися змiни в складi посадових осiб товариства:
вiдкликанi:
Член Спостережної ради Астанiн Володимир Васильович, рiшення загальних зборiв акцiонерiв ЗАТ Промвибух 03.03.2011 р. протокол № 1;
обранi:
Член Спостережної ради Савченко Микола Васильович, рiшення загальних зборiв акцiонерiв ЗАТ Промвибух 03.03.2011 р. протокол № 1
Подiї щодо:
прийняття рiшення про розмiщення цiнних паперiв на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв статутного капiталу;
- прийняття рiшення про викуп власних акцiй, крiм акцiй корпоративних iнвестицiйних фондiв iнтервального та вiдкритого типу;
- факти лiстингуIделiстингу цiнних паперiв на фондовiй бiржi;
- отримання позики або кредиту на суму, що перевищує 25 вiдсоткiв активiв емiтента;
- змiну власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй;
- рiшення емiтента про утворення, припинення його фiлiй, представництв;
- рiшення вищого органу емiтента про зменшення статутного капiталу;
- порушення справи про банкрутство емiтента, винесення ухвали про його санацiю;
- рiшення вищого органу емiтента або суду про припинення або банкрутство емiтента
протягом 2011 року у товариства не вiдбувались.

Аудитором проведений аналiз фiнансового стану товариства на пiдставi балансiв на 31.12.2009 р., 31.12.2010 р., 31.12.2011 р. та звiтiв про фiнансовi результати за 2009 р., 2010 р., 2011 р. (Додаток 1).

Розкриття iнформацiї вiдповiдно Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку 29.09.2011 р. № 1360.

Розкриття iнформацiї щодо наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю
На пiдставi наданих до аудиторської перевiрки документiв нами не виявлено суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю.

Виконання значних правочинiв
Товариством у 2011 р. вчинялися значнi правочини, за якими ринкова вартiсть майна або послуг, що є його предметом, становила вiд 10 до 25 вiдсоткiв та бiльше 25 вiдсоткiв вартостi активiв за даними рiчної фiнансової звiтностi акцiонерного товариства станом на 01.01.2011 р. Рiшення про здiйснення таких правочинiв приймалися наглядовою радою товариства.
Порядок виконання товариством значних правочинiв, за якими ринкова вартiсть майна або послуг, що є його предметом, становила вiд 10 до 25 вiдсоткiв вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства".
Порядок виконання товариством значних правочинiв, за якими ринкова вартiсть майна або послуг, що є його предметом, становила бiльше 25 вiдсоткiв вартостi активiв за даними рiчної фiнансової звiтностi акцiонерного товариства станом на 01.01.2011 р. не вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства". Рiшення про здiйснення таких правочинiв приймалися наглядовою радою товариства, а не загальними зборами товариства.

Розкриття iнформацiї щодо стану корпоративного управлiння, у тому числi стану внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства"
Структура корпоративного управлiння на товариствi вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства" та складається iз наступних органiв:
- загальнi збори акцiонерiв;
- наглядова рада;
- правлiння;
- ревiзiйна комiсiя.
Порядок утворення органiв управлiння, їх компетенцiя та порядок органiзацiї роботи i вiдповiдальнiсть визначенi Статутом товариства.
Власний кодекс (принципи, правила) корпоративного управлiння товариством не приймався.
Пiдроздiл внутрiшнього аудиту не створений.

Iдентифiкацiя та оцiнка аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства
При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства вiдповiдно вимог МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi" не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства.

Аудитор Т. В. Дячкова
(Сертифiкат Аудиторської Палати України
А № 005766 вiд 29.04.2004 р.)

Директор
ПП АФ Премєр Аудит Т. В. Дячкова
(Свiдоцтво про внесення до Реєстру
аудиторських фiрм та аудиторiв, якi
одноособово надають аудиторськi послуги
№ 3935 вiд 19.01.2007 р., чинне до 24.11.16 р.)

25.04.2012 р.

69037, м. Запорiжжя, вул. Рекордна, 16 , оф. 70
ПП АФ Премєр Аудит
ТелефонIфакс (061) 224-20-79
Е-mail: premier_audit@ukr.net







Додаток 1
Аналiз фiнансового стану
приватного акцiонерного товариства Промвибух

На пiдставi даних балансiв на 31.12.2009 р., 31.12.2010 р., 31.12.2011 р. та звiтiв про фiнансовi результати за 2009 р., 2010 р., 2011 р., аудитором здiйснено аналiз фiнансового стану приватного акцiонерного товариства Промвибух з метою надання висновку про реальний фiнансовий стан приватного акцiонерного товариства Промвибух. Розрахунок показникiв аналiзу фiнансового стану товариства здiйснено вiдповiдно до Методичних рекомендацiй щодо пiдготовки аудиторського висновку при перевiрцi вiдкритих акцiонерних товариств та пiдприємств - емiтентiв облiгацiй (крiм комерцiйних банкiв), затверджених Рiшенням Аудиторської палати України № 99 вiд 23.02.2001 р.

Аналiз лiквiдностi товариства
Аналiз лiквiдностi товариства дає змогу визначити спроможнiсть товариства сплачувати свої поточнi зобовязання.
Аналiз лiквiдностi товариства здiйснюється шляхом розрахунку таких показникiв (коефiцiєнтiв): коефiцiєнта покриття (загальної лiквiдностi), коефiцiєнта абсолютної лiквiдностi та чистого оборотного капiталу.

Коефiцiєнт покриття (Кп) розраховується як вiдношення оборотних активiв до поточних зобовязань товариства та показує достатнiсть ресурсiв товариства, якi можуть бути використанi для погашення його поточних зобовязань.
Кп = ф.1 р. 260 I ф. 1 р. 620
- на 31.12.09 р. становить - 1,24;
- на 31.12.10 р. становить - 1,32;
- на 31.12.11 р. становить 1,25.
Значення коефiцiєнту покриття свiдчить про те, що товариство в змозi погашати свої поточнi зобовязання. На 31.12.11 р. показник знаходиться в межах рекомендованого значення 1,0 2,0. У звiтному перiодi товариство мало можливiсть погашати поточнi зобовязання за рахунок виробничих запасiв, грошових коштiв, дебiторської заборгованостi та iнших оборотних активiв.

Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi (Кал) обчислюється як вiдношення грошових коштiв та їх еквiвалентiв i поточних фiнансових iнвестицiй до поточних зобовязань. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi показує, яка частина боргiв товариства може бути сплачена негайно.
Кал = ф. 1 (р. 220 + р. 230 + р. 240) I ф. 1 р. 620
- на 31.12.09 р. становить - 0,13;
- на 31.12.10 р. становить - 0,06;
- на 31.12.11 р. становить 0,06.
Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi у звiтному перiодi зменшився, та менше рекомендованого значення 0,25 -0,5. Значення показнику показує, що грошових коштiв товариства на 31.12.2011 р. не достатньо для негайного погашення своїх поточних зобовязань.

Чистий оборотний капiтал (Чок) розраховується як рiзниця мiж оборотними активами товариства та його поточними зобовязаннями. Його наявнiсть та величина свiдчать про спроможнiсть пiдприємства сплачувати свої поточнi зобовязання та розширювати подальшу дiяльнiсть.
Чок = ф. 1 (р. 260 р. 620)

- на 31.12.09 р. становить - 3426 тис. грн.;
- на 31.12.10 р. становить - 5488 тис. грн.;
- на 31.12.11 р. становить - 5452 тис. грн.
Значення показнику свiдчить про те, що чистий оборотний капiтал на 31.12.2011 р. збiльшився, товариство спроможне сплачувати свої поточнi зобовязання та розширювати свою дiяльнiсть.

Аналiз платоспроможностi (фiнансової стiйкостi) товариства
Аналiз платоспроможностi (фiнансової стiйкостi) товариства здiйснюється за даними балансу товариства, характеризує структуру джерел фiнансування ресурсiв товариства, ступiнь фiнансової стiйкостi i незалежностi товариства вiд зовнiшнiх джерел фiнансування дiяльностi.

Коефiцiєнт платоспроможностi (автономiї) (Кавт) розраховується як вiдношення власного капiталу товариства до пiдсумку балансу товариства i показує питому вагу власного капiталу в загальнiй сумi засобiв, авансованих у його дiяльнiсть.
Кавт = ф. 1 р. 380 I ф. 1 р. 640
- на 31.12.09 р. становить - 0,33;
- на 31.12.10 р. становить - 0,35;
- на 31.12.11 р. становить - 0,29.
Питома вага власного капiталу в загальнiй сумi засобiв, авансованих в його дiяльнiсть на протязi 2009 -2011 р. р. була в межах нормативного значення 0,25- 0,5.

Коефiцiєнт фiнансування (Кф) розраховується як спiввiдношення залучених та власних засобiв i характеризує залежнiсть пiдприємства вiд залучених засобiв.
Кф = ф. 1 (р. 430 + р. 480 + р. 620 +р. 630) I ф. 1 р. 380
- на 31.12.09 р. становить - 2,07;
- на 31.12.10 р. становить - 1,90;
- на 31.12.11 р. становить - 2,46.
Залежнiсть пiдприємства вiд залучених засобiв є високою на 31.12.2011 р. 2,46 одиницi при нормативному значеннi 0,5- 1,0. Значення коефiцiєнту свiдчить, що на 1 грн. власних коштiв, вкладених в активи товариства, припадає 2,46 грн. позикових коштiв.

Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу (Мк) показує, яка частина власного капiталу використовується для фiнансування поточної дiяльностi, тобто вкладена в оборотнi засоби, а яка капiталiзована. Коефiцiєнт маневреностi власного капiталу розраховується як вiдношення чистого оборотного капiталу до власного капiталу.
Мк = ф. 1 (р. 260 р. 620) I ф. 1 р. 380
- на 31.12.09 р. становить - 0,50;
- на 31.12.10 р. становить - 0,61;
- на 31.12.11 р. становить - 0,62.
Значення показника свiдчить про стiйкий фiнансовий стан товариства на 31.12.2011 р. коефiцiєнт бiльше нормативного бiльше 0. Значення коефiцiєнта свiдчить, що товариство 62 % власного капiталу використовує для фiнансування поточної дiяльностi.

Аналiз рентабельностi товариства
Аналiз рентабельностi товариства дає змогу визначити ефективнiсть вкладення коштiв у товариство та рацiональнiсть їх використання.

Коефiцiєнт рентабельностi активiв розраховується як вiдношення чистого прибутку пiдприємства до середньорiчної вартостi активiв i характеризує ефективнiсть використання активiв товариства.
Кр = ф. 2 р. 190 або р. 195 I ф. 1 ((р. 280 (гр.3) + р.280 (гр.4)) : 2

- за 2009 р. становить - 0,06
- за 2010 р. становить - 0,10;
- за 2011 р. становить - (-0,01).
За 2011 рiк при фiнансовому результатi - збиток коефiцiєнт має вiдємне значення при нормативному значеннi >0 збiльшення.


Аудитор Т. В. Дячкова
(Сертифiкат Аудиторської Палати України
А № 005766 вiд 29.04.2004 р.)

Директор
ПП АФ Премєр Аудит Т. В. Дячкова
(Свiдоцтво про внесення до Реєстру
аудиторських фiрм та аудиторiв, якi
одноособово надають аудиторськi послуги
№ 3935 вiд 19.01.2007 р., чинне до 24.11.16 р.)

25.04.2012 р.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основнi види продукцiї або послуг, що їх виробляє чи надає емiтент: ПрАТ Промвибух повнiстю виконує весь комплекс буровибухових робiт (бурiння свердловин, проведення масових вибухiв, подрiбнення негабаритних блокiв ) на об`єктах з розробки родовищ корисних копалин вiдкритим способом. Перспективнiсть виробництва окремих товарiв, виконання робiт та надання послуг: надання послуг, промислового характеру - виконання буровибухових роботи на кар`єрах при добуваннi корисних копалин вiдкритим способом є перспективною у разi наявностi достатньої кiлькостi замовлень.Залежностi вiд сезонних змiн Товриство не має.Основнi ринки збуту: ПрАТ Промвибух" працює на ринку послуг промислового характеру - виконуючи на кар`єрах рудної та нерудної промисловостi буро вибуховi роботи по видобутку корисних копалин. Основнi клiєнти: ПрАТ "Запорiзьке кар`єроуправлiння", ПАТ "Запорiжнерудпром", ПАТ "Орджонiкiдзевський ГЗК", ПАТ "Марiупольский металургiйний комбiнат iм.Iллiча", ГЗК Укрмеханобр.Основнi ризики в дiяльностi емiтента: є виробничi ризики, якi виникають пiд час наданням послуг (ризики, пов`язанi з виникненням аварiйних ситуацiй, iснуючими умовами працi, використанням виробничого обладнання, людським фактором), ризики, пов`язанi iз забезпечення Товариства сировиною та матерiалами (зрив поставок сировини та матерiалiв, значне пiдвищення цiн на них), фiнансовi та податковi ризики.Заходи емiтента щодо зменшення ризикiв та захисту своєї дiяльностi: для зменшення впливу вказаних iснуючих ризикiв на дiяльнiсть Товариства та захисту своєї дiяльностi пiдприємством застосовуються вiдповiднi попереджувальнi заходи (модернiзацiя виробничих потужностей, запобiгання виникненню аварiйних ситуацiй, розробляються заходi щодо полiпшення стану охоронi працi на пiдприємствi, страхування майна та ризикiв, тощо). Розширення виробництва та ринкiв збуту: Товариство працює з постiйними клiєнтами, проте вiдкрито до пропозицiй з боку нових замовникiв. Канали збуту й методи продажу, якi використовує емiтент: Пiдприємство виконує вибуховi роботи на пiдприємствах розташованих територiально у Днiпропетровськiй, Запорiзькiй областях, АР Крим та постачає вибухiвку Українiт ПП - 2Б" на кар`єри Донецької областi. У своїй дiяльностi Товариство застосовує пряме постачання. Джерела сировини: переважно використвоуються вибуховi речовин власного виготовлення, а саме Криворiзької фiлiї ПрАТ "Промвибух". Доступнiсть сировини: сировина в переважнiй бiльшостi є доступною. Динамiка цiн на сировину: має схильнiсть до постiйного зростання.Iнформацiю про особливостi стану розвитку галузi виробництва, в якiй здiйснює дiяльнiсть емiтент: розвиток галузi можливий у разi сприянню залучення iнвестицiй у розвиток розвiдки, розробки та промислової експлуатацiї родовищ корисних копалин та забезпечення полiпшення та нарощування мiнерально-сировинної бази держави як основи розвитку видобувних та переробних галузей
нацiональної економiки. Рiвень впровадження нових технологiй, нових товарiв: новi технологiї, новi види послуг в звiтному роцi не впроваджувались. Становище емiтента на ринку: емiтент багато рокiв здiйснює дiяльнiсть в галузi, становище його на ринку характеризується як стiйке.Iнформацiя про конкуренцiю в галузi: конкуренцiя в регiонi майже вiдсутня. Особливостi продукцiї (послуг) емiтента: Вибуховi роботи здiйснюються за допомогою вибухових речовин власного виготовлення типу емульсiйнi "Українiти" та безтротиловi "Гранулiти КМ" з використанням не електричних систем iнiюцiнювання , для виробництва яких пiдприємство має спецiальне обладнання. Перспективнi плани розвитку емiтента: удосконалення послуг за рахунок модернизацiї виробництва, розширення ринку. Кiлькiсть постачальникiв за основними видами сировини та матерiалiв, що займають бiльше 10 вiдсоткiв в загальному об`ємi постачання: для надання послуг Товариство використовує сировину власного виготовлення - Криворiзької фiлiя ПрАТ "Промвибух", окрiм того матерiали поставляє Фiрма Сандвiк, КП "Шосткинський казенний завод "Iмпульс".
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Придбано основних активiв за останнi 5 рокiв - ну суму 3331373,00 грн. Проданих та лiквiдованих основних активiв за останнi 5 рокiв не було.Планiв щодо значних iнвестицiй або придбань, повязаних з господарською дiяльнiстю, Товариство не має.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Об`єкти оренди: Спецавтотранспорт, бурове обладнання.Протягом звiтного перiоду будь-якi значнi правочини емiтента щодо об`єктiв оренди не здiйснювалися.Основнi засоби за усiма групами використовуються за призначенням. Термiни використання за основними групами складає 30 рокiв. Умови користування основними засобами за всiма групами задовiльнi. Основнi засоби за усiма групами використовуються за призначенням. Первiсна вартiсть власних основних засобiв на кiнець звiтного перiоду - 11649 тис.грн. Ступiнь використання основних засобiв у середньому - 85%. Виробничi потужностi: Бурiння свердловин здiйснюється верстатами шарошечного бурiння СБШ - 200, СБШ - 250 та верстатом пневмоударного бурiння Тiтон - 500" з дiаметром свердловин 215,9 мм; 244,5 мм; 250 мм; 150 мм.ПрАТ "Промвибух" поблизу мiста Запорiжжя має власний базисний склад вибухових матерiалiв мiсткiстю 435 тонн, необхiднi буровi верстати типу СБШ та компресорнi станцiї, спецiалiзований автотранспорт для перевезення вибухових матерiалiв, вiдповiдну технiку для заряджання свердловин вибухiвкою. Вибуховi роботи здiйснюються за допомогою вибухових речовин власного виготовлення типу емульсiйнi "Українiти" та безтротиловi "Гранулiти КМ" з використанням не електричних систем iнiюцiнювання, для виробництва яких пiдприємство має спецiальне обладнання. Бурiння шпурiв здiйснюється перфораторними молотками ПП - 36 В; ПП - 50 вiд пересувних компресорних установок ПР -10 м.Вибуховi роботи здiйснюються за допомогою вибухових речовин власного виготовлення типу Українiт" та гранулiт КМ, для виробництва яких пiдприємство має спецiальне обладнання.Доставка ВР i зарядження свердловин механiзовано за допомогою автомашин.ПрАТ Промвибух" має базисний склад вибухових матерiалiв (поблизу м. Запорiжжя) мiсткiстю 435 тонн.Пiдприємство має можливiсть виконувати вибуховi роботи на вiдстанi 500 - 600 км вiд базисного складу вибухових матерiалiв.На територiї ПрАТ Промвибух" розташований ремонтно-транспортний цех, де здiйснюється обслуговування та ремонт автотранспорту та всiх механiзмiв якi експлуатує пiдприємство.Енергопостачання власних об`єктiв пiдприємства здiйснюється вiд З* трансформаторних пiдстанцiй потужнiстю 400 кВТ кожна. Ступiнь використання обладнання - 0,8.Спосiб утримання активiв - за власний рахунок.Мiсцезнаходження основних засобiв: Запорiжжя, пiдприємство ПрАТ "Промвибух". Екологiчнi питання на використання активiв не впливають. Всi вибуховi речовини є екологiчно чистими для зовнiшнього середовища. Iнформацiя щодо планiв капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв: Планiв щодо щодо планiв капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв товариство не має.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Основними проблемами, що впливають на дiяльнiсть товариства є нестабiльнiсть податкового законодавства, нестабiльнiсть економiки країни, зростання цiн на електроенергiю, матерiали, зростання iнфляцiї. Ступiнь залежностi вiд законодавчих або економiчних обмежень - середнiй рiвень залежностi.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Фактiв виплати штрафiв i компенсацiй за порушення чинного законодавства протягом звiтного перiоду не було.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Опис обраної полiтики щодо фiнансування дiяльностi емiтента: Товариство знаходиться на самофiнансуваннi. Достатнiсть робочого капiталу для поточних потреб: робочого капiталу достатньо для поточних потреб. Можливi шляхи покращення лiквiдностi за оцiнками фахiвцiв емiтента: розширення рикiв збуту, оптимiзацiя робочого процесу.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але не виконаних договорiв (контрактiв) товариство на кiнець звiтного перiоду не має.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Стратегiя подальшої дiяльностi емiтента щонайменше на рiк: Розширення виробництва не планується. Реконструкцiя не планується. Планується полiпшення фiнансового стану, що пов`язано з залученням нових клiєнтiв. Iстотнi факти, якi можуть вплинуть на дiяльнiсть емiтента в майбутньому - рiвень платоспроможностi пiдприємств - замовникiв.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Протягом звiтного перiоду дослiдження та розробки не проводились.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається В звiтному перiодi вiдсутнi судовi справи, стороною в яких виступало товариство або його посадовi особи.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Iнша iнформацiя, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента: наведена в звiтi iнформацiя є достатньою для оцiни iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента. За наявностi, iнформацiю про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки у формi аналiтичної довiдки в довiльнiй формi: аналiтичнi довiдки про результати та аналiз господарювання емiтента за останнi три роки фахiвцями емiтента не складалися.